Spread the love

Ten eerste: stel zonne-energie niet uit omdat u in de toekomst misschien een groter systeem wilt aanschaffen. Als u wacht met het installeren van zonne-energie, loopt u de staats- en lokale financiële stimulansen mis die vandaag beschikbaar zijn – bovendien moet u dan elke maand elektriciteit blijven betalen aan uw energieleverancier.

 

Door de dimensionering van uw zonne-energiesysteem voor toekomstig gebruik en ervoor te zorgen dat uw systeem “uitbreiding vriendelijk” is, is het eenvoudig om een optie te vinden die genoeg elektriciteit genereert om uw huis vandaag van stroom te voorzien en uw elektrische auto in de toekomst kan opladen. Hiervoor kun je ook een kijkje nemen op autolaadpalen.com. Hier zijn een paar manieren waarop u ervoor kunt zorgen dat uw systeem klaar is om u volledig energieonafhankelijk te maken:

 

Panelen kunnen later

Ontwerp uw systeem zo dat het gemakkelijk is om later panelen toe te voegen. Zonnepanelen hebben een zogenaamde omvormer nodig om zonne-energie om te zetten in bruikbare elektriciteit voor uw huis. De grootte van de omvormer hangt af van de grootte van uw systeem. Als u weet hoeveel panelen u later aan uw systeem moet toevoegen, kunt u een omvormer installeren die de capaciteit van uw bestaande panelen aankan plus de nieuwe panelen die u van plan bent toe te voegen na de aankoop van uw elektrische auto. Het installeren van een laadpaal is hierbij ook een interessante optie. 

 

Een andere optie is om kleinere omvormers te installeren die op elk zonnepaneel worden geplaatst, de zogenaamde micro-omvormers, in plaats van één grote centrale omvormer.

Installeer een tweede, kleiner zonne-energiesysteem. Zolang u genoeg ruimte op uw dak heeft, kunt u een tweede systeem aan uw huis toevoegen wanneer u dat nodig heeft. Let er echter wel op dat huiseigenaren de federale belastingvermindering voor zonne-energie niet meer dan één keer op hetzelfde eigendom kunnen claimen.

Bereken uw toekomstige verbruik, en bouw een groter systeem dat daarbij past. Als u weet dat uw elektriciteitsverbruik in de komende twee jaar zal toenemen en u toegang hebt tot financiering, kunt u uw zonne-energiesysteem bouwen op basis van uw toekomstige elektriciteitsverbruik. 

Dit is niet altijd een optie  

Sommige nutsbedrijven zullen geen systemen goedkeuren die aanzienlijk verder gaan dan uw historisch elektriciteitsverbruik, dus zorg ervoor dat u eerst met uw zonne-installateur over uw opties praat.

Een andere optie is om later “ruimte te maken” door uw huis energiezuiniger te maken, wat als bijkomend voordeel heeft dat het uw totale energiekosten verlaagt. Denk aan het vervangen van gloeilampen, het installeren van een programmeerbare thermostaat of het upgraden van uw apparatuur om wat van de elektriciteit die uw zonnepanelen opwekken vrij te maken voor toekomstig gebruik in een elektrisch voertuig.

 

De bovenstaande strategieën werken niet alleen voor elektrische auto’s, maar ook voor alle andere toevoegingen of veranderingen die u in uw huis aanbrengt en die uw elektriciteitsverbruik verhogen. Als u overweegt een elektrisch warmtepompsysteem, een elektrische boiler of een aanbouw aan uw huis toe te voegen, kunt u uw zonne-energiesysteem uitbreiden om rekening te houden met uw toekomstige elektriciteitsverbruik. In elke situatie is het installeren van zonnepanelen om uw huis (en uw vervoer) van energie te voorzien een van de sterkste stappen op weg naar volledige energieonafhankelijkheid die u kunt maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.