Spread the love

Een fysiotherapeutisch assistent, soms ook fysiotherapeutisch medewerker genoemd, helpt een fysiotherapeut bij zijn dagelijkse werkzaamheden. Fysiotherapieassistenten helpen mensen te herstellen van ziekte, verwondingen en lichamelijke handicaps. Het werk van een fysiotherapieassistent kan zeer lonend zijn, en het beroep brengt een zeer goed salaris met zich mee. Bij fysio in woensel hebben wij de beste therapeuten.

De werkzaamheden van een fysiotherapie-assistent

Wat doet een fysiotherapie-assistent? De volgende lijst is slechts een voorbeeld, maar geeft u een idee van de dagelijkse werkzaamheden.

  • Je leert mensen hoe ze de verschillende apparaten moeten gebruiken die ze nodig hebben om zich te verplaatsen
  • Je leert mensen hoe ze de verschillende oefeningen moeten doen die de fysiotherapeut heeft voorgeschreven
  • U helpt de patiënt begrijpen wat de therapie inhoudt en wat hij kan verwachten
  • U helpt bij het klaarzetten van de apparatuur en de voorbereiding voor de volgende patiënt
  • U geeft een sarcoïdose behandeling
  • U houdt de gegevens bij van de training, vragen en vorderingen van de patiënt
  • U brengt verslag uit aan de fysiotherapeut over de vorderingen en zorgen van de patiënt

Wat voor soort patiënt kan de assistent verwachten?

Voor wie gaat u zorgen? De leeftijden kunnen verschillen naargelang de instelling waar u werkt, maar een fysiotherapeutisch assistent kan werken met kinderen, volwassenen en senioren. U zult met een grote verscheidenheid aan patiënten te maken krijgen. De lichamelijke verzorging van de patiënt is slechts één aspect van het werk. Veel van de problemen die een patiënt heeft, komen voort uit de emotionele pijnen van het letsel of trauma. In staat zijn om mensen emotioneel te helpen is ook een groot deel van de taakomschrijving.

De opleiding tot assistent-fysiotherapeut

Wat voor opleiding heb je nodig? De opleiding tot fysiotherapeutisch assistent is afhankelijk van het niveau van verantwoordelijkheid dat u wenst. De meeste landen en staten van de VS bieden cursussen aan die nodig zijn om een assistent te worden. Je kunt meestal beginnen met een middelbare schooldiploma in een lokale community college.

Waar vindt men een assistent-fysiotherapeut?

Waar ga je werken? Veel fysiotherapieassistenten werken in dokterspraktijken, ziekenhuizen, fysiotherapiepraktijken en bezoeken ook mensen thuis. De laatste jaren is de behoefte aan medewerkers voor huisbezoeken toegenomen. Met de toenemende vergrijzing van de bevolking en de stijgende kosten van de gezondheidszorg, is een van de manieren om ouderen en anderen van dienst te zijn, de dienstverlening naar hun huis te brengen.

Fysiotherapie kan zeer lonend zijn en is een uitstekende carrière keuze als je graag in de gezondheidszorg werkt, met gewonden werkt en van afwisselend werk houdt. Je moet mensenkennis hebben en fysiek werk kunnen verrichten, maar de voordelen en beloningen zijn enorm.

Leave a Reply

Your email address will not be published.